Μουσικό Τμήμα

Το Μουσικό Τμήμα, αποτελείται από βιολί, λαούτο, ταμπουτσιά και κάποτε συμμετέχουν ακκορτεόν και τουμπερλέκι. Συμμετέχουν επίσης εξαιρετικές φωνές, με την Μαρία Κερτεπενέ-Λαζάρου-Ευθυμίου και τον Κώστα Ναθαναήλ.  Το τμήμα παρουσιάζει όλο το κυπριακό μουσικό ρεπερτόριο που συμπεριλαμβάνει όλα τα δημοτικά τραγούδια και χορούς της Κύπρου. Μουσικοί υπεύθυνοι του Μουσικού τμήματος είναι η Λουκία Λαζάρου και ο ΛοΪζος Μίκαλλος.

Παράλληλα γίνεται  δημιουργική δουλειά με βάση την παράδοση. Έχουν εκτελεστεί  πρωτοποριακά τραγούδια και χοροί όπως η σπορά, το θέρος, ανέμισμα, η ξενιδκειά, καθώς επίσης και τραγούδια για τον πόλεμο την αγάπη και τα κατεχόμενα εδάφη μας κ.ά.

Το 1991 εκδόθηκε ο πρώτος μεγάλος δίσκος του Ομίλου με τίτλο«Βασιλιτζιά μου Πέρκαλλη» με κυπριακά τραγούδια συνθέσεις Αδάμου Κατσαντώνη και σε στίχους Κώστα, Αντώνη και Αδάμου Κατσαντώνη. Ο δίσκος αυτός σημείωσε μεγάλη επιτυχία αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές.

Το 1998 κυκλοφόρησε νέος μεγάλος  ψηφιακός δίσκος με τίτλο «Βασιλιτζιά, των φκιόρων η βασίλισσα», του ίδιου συνθέτη σε στίχους Παύλου Λιασίδη, Κυριάκου Καρνέρα, Κώστα Κατσαντώνη, Αντώνη Ν. Κατσαντώνη και Δημήτρη Ττάκκα.

Το 2005 κυκλοφόρησε ο 3ος στη σειρά ψηφιακός δίσκος του Ομίλου με τίτλο «Είμαι τζιαι εγιώ μιτά σου» με τον συνθέτη Κούλη Θεοδώρου με τραγούδια από τους ποιητές Παύλο Λιασίδη, Αντώνη Ν. Κατσαντώνη, Αντώνη Γαβριήλ Παπά και Χρίστου Αλέκου.

Η τραγουδίστρια του ομίλου Μαρία Λαζάρου το 2005 στην Λιθουανία, σε διεθνές φεστιβάλ,  πήρε το 2ο βραβείο του διαγωνισμού «καλύτερης φωνής» ανέμεσα σε 18 χώρες και η ορχήστρα του ομίλου το 3ο βραβείο ‘καλύτερης ορχήστρας»

Λειτουργεί επίσης παιδικό μουσικό τμήμα, το οποίο αποτελεί ταυτόχρονα φυτώριο για νέους μουσικούς που θέλουν ν΄ ασχοληθούν με την κυπριακή μουσική. Στο τμήμα αυτό συμμετέχουν πολλοί νεαροί μεταξύ 12-17 χρονών που παίζουν διάφορα όργανα.

Copyright © 2013 Πολιτιστικός Όμιλος Βασιλιτζιά. All Rights Reserved. Created by Angelos.