Πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία η ετήσια βραδιά βραβεύσεων του Π.Ο. ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ, στην Λάρνακα.  Σε αυτή έλαβαν μέρος γύρω στα 150 άτομα,  μέλη, οι φίλοι και εκτιμητές του Ομίλου, καθώς και αρκετοί Τουρκοκύπριοι φίλοι του ομίλου, όπου πέρασαν μια πολύ ωραία βραδιά.

Η βραδιά ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργού συγκοινωνιών και έργων κ.Τάσου Μητσόπουλου, ο οποίος στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι στις πολύ δύσκολες οικονομικές στιγμές που περνά ο τόπος, ασπίδα προστασίας πρέπει να είναι η πολιτιστική μας κληρονομιά και γενικά ο πολιτισμός μας.

Συνεχάρει τον Π.Ο. «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ» για την εξαιρετική δουλειά που κάνει, που τιμά την Κύπρο στο εσσωτερικό και εξωτερικό.   Ευχήθηκε νέες επιτυχίες στον όμιλο και έκανε την ευχή η Κύπρος να ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές που περνά.

Η γραμματέας του ομίλου Έλλη Κυθραιώτου σε σύντομο χαιρετισμό της  ανέφερε ότι ο Π.Ο. ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ γιορτάσε το 2012 τα 45 χρόνια από την ίδρυση του.  Σε όλα αυτά τα χρόνια το όνομα της ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑΣ έγινε συνώνυμο της παράδοσης. Με την δραστηριότητα και δράση του συνέβαλε τα μέγιστα στην πάραδοση και γενικά για τον πολιτισμό στην Κύπρο και συνέβαλε στην ανύψωση της ποιότητας των παραδοσιακών ομίλων του τόπου. Συνεχίζοντας ανέφεραι:  « ο όμιλος μας μέσα στον χρόνο που πέρασε συνέχισε να διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο στα πολιτιστικά και ιδιαίτερα τα παραδοσιακά δρώμενα του τόπου μας. Όλα τα τμήματα-παιδικό, εφηβικό, κυρίως όμιλος, μουσικό, σχολή χορού, έδωσαν δεκάδες παραστάσεις σε όλη την Κύπρο. Συμμετείχε επίσης σε  2 φεστιβάλ στο εξωτερικό. Την Ν.Κορέα  και Ουγγαρία.  Οργανώθηκαν δεκάδες άλλες εκδηλώσεις, διαλέξεις, σεμινάρια.

Ευχαρίστησε  τον Μέγα χορηγό του ομίλου, το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Αμμοχώστου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης ο Ε.Γ. ΠΕΟ Λ/κας Μάριος Πρατζιώτης.

Ακολούθως ο κ. Μητσόπουλος έκανε τις βραβεύσεις στα μέλη του ομίλου οι οποίοι ήταν: 

Χρίστος Ρωτής: 20 χρόνια προσφοράς.
Κατάγεται  από τα Λιβάδια Λάρνακας είναι χορευτής και μέλος του Δοιηκητικού Συμβουλίου. Είναι παντρεμένος με την Νάσια Λάμπρου που επίσης είναι χορεύτρια στον όμιλο.

Γιώργος Μηνά: 15 χρόνια προσφοράς 
Κατάγεται από τα Λεύκαρα και κατοικεί στο Αλέθρικό. Είναι τραγουδιστής στον όμιλο.

Πανίκος Τιμοθέου 10 χρόνια προσφοράς.
κατάγεται από τον κατεχόμενο Άγιο Θεόδωρο Καρπασίας.   Είναι χορευτής στον όμιλο και είναι χοροδιδάσκαλος του τμήματος αρχαρίων Κυπριακών χορών.

Κωσταντίνα Γεωργίου-Χοιρομερά και Αντρέας Χοιρομεράς: 10 χρόνια προσφοράς στον όμιλο.
Η Κωσταντίνα κατάγεταια από την Λάρνακα  και είναι μουσικός.   Παίζει λαούτο.  Ο Αντρέας κατάγεται απόν Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου και είναι χορευτής.

Όμηρος Ομήρου: 10 χρόνια προσφοράς στον όμιλο.
Κατάγεται από τον κατεχόμενο Στρογγυλό και κατοικεί στην Λάρνακα. Είναι χορευτής στον όμιλο και μέλος του του Δ.Σ. του ομίλου.

Κυθραιώτου Έλλη: 5χρόνια προρφοράς.
Κατάγεται από το κατεχόμενο Τράχωνα Λευκωσίας και κατοικεί στην Λάρνακα.  Είναι χορεύτρια και Γραμματέας του Δ.Σ. του ομίλου.

Σημ:  Στην φωτογραφία οι βραβευθέντες με τον Υπουργό Συγκοινωνιών κ. Τάσο Μητσόπουλο.