Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η τακτική  Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Ομίλου «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ, στο οίκημα του ομίλου στην Λάρνακα». Σε αυτή έγινε εκτίμηση για   την δράση του Ομίλου  κατά το έτος 20011 – 2012 και  προγραμματίστηκε η δουλειά  για τα επόμενα 2 χρόνια.

Η γενική εκτίμηση των μελών είναι ότι, στα δύο υπό ανασκόπηση χρόνια, έγινε αξιόλογο  έργο. Παρατηρείται συνεχής ανοδική πορεία του  Όμίλου.

Το έργο του Ομίλου χαρακτηρίζεται κυρίως από ποιότητα.

O όμιλος πραγματοποίησε πέραν το 100 παραστάσεων με τα όλα τμήματα του (κυρίως ομίλου, παιδικό, εφηβικό, σχολή χορού, μουσικό), αφήνοντας άριστες εντυπώσεις.

Σε αυτά τα δύο χρόνια ο Όμιλος μας συμμετείχε σε 4 συνολικά φεστιβάλ  στο εξωτερικό.  Στην Λευκορωσσία, στην παγκόσμια φολκλοριάδα στην Ν.Κορέα όπου για 1η φορά εκπροσωπήθηκε η Κύπρος.  Το εφηβικό τμήμα του ομίλου έλαβε μέρος σε φεστιβάλ στην Ρουμανία και Ουγγαρία.

Πραγματοποιήθηκαν διάφορες άλλες εκδηλώσεις, όπως επαναπροσέγγισης, σεμινάρια, εκδηλώσεις προς τιμή καλλιτεχνών, λαϊκών ποιητών.  Ο όμιλος οργάνωσε επίσης στην Κύπρο διεθνές φολκλορικό φεστιβάλ όπου έλαβαν μέρος συγκροτήματα από την Ρουμανία, Σλοβακία και Κύπρο.  Αποκορύφωμα όλων των εκδηλώσεων  ήταν η μεγάλη εκδήλωση για γιορτασμό των 45χρονων του ομίλου το 2012, με την παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Δημάρχου Λ/κας και άλλων πολλλών επισήμων.

Μέγας χορηγός του ομίλου ήταν για 19  συνεχή χρονιά το Συνεργατικο Ταμιευτήριο Αμμοχώστου.

Καθορίστηκαν οι στόχοι και έγινε προγραμματισμός  για το 2013-2014

Στην Γενική Συνέλευση έγινε επίσης Οικονομική έκθεση για τα δύο τελευταία χρόνια και εκλέγηκε νέο  7 μελές Διοικητικό συμβούλιο που καταρτίστηκε σε σώμα ως ακολούθως:

Πρόεδρος:Αντώνης Λαζάρου

Αντιπρόεδρος:Νίκος Νικολάου

Γραμματέας:Έλλη Κυθραιώτου

Ταμίας:Χρίστος Ρωτή

Μέλη: Γεωργίου Έλενα,Όμηρος Ομήρου και Κούλλης Λουκά.

Εκλέγησαν επίσης διάφορες υπεπιτροπές και καθορίστηκαν άλλες υπευθυνότητες.