Ο Πολιτιστικός όμιλος «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ» παρουσίασε καλλιτεχνικό πρόγραμμα- που οργανώθηκε από το Δημαρχείο Λάρνακας-την Δευτέρα της Καθαρής, 27/02/2017 στο δασάκι Ττεκκέ στην Λάρνακα.

Ο Όμιλος « ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ», ο οποίος κλείνει φέτος 50 χρόνια ζωής και δράσης και τιμά την Κύπρο σε όλο τον κόσμο, παρουσίασε ένα πρόγραμμα που περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, τσιαττίσμα, ατομικούς θεαματικούς χορούς, δημιουργίες του ομίλου βασισμένες στην παράδοση, παιδική χορωδία και λαϊκούς χορούς από την ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ». Ένα μοναδικό πρόγραμμα για τέσσερεις σχεδόν ώρες, όπου το κοινό απόλαυσε ποιότητα και πλουραλισμό το οποίο χειροκρότησε θερμά .

Στο τραγούδι ήταν εξαιρετική φωνή της Μαρίας Κερτεπενέ-Λαζάρου.   Στο βιολί ήταν η Λουκία Λάζάρου και Ειρήνα Γκούπλερ, στο λαούτο ο Τάκης Κωσταντίνου στη ταμπουτσιά ο Σουλτάν Ραματάν. Στα τσιαττίσματα ο Κωσταντίνος Γρίλιας και Ηλίας Χατζημιχαήλ. Χοροδιδασκαλία-χορογραφίες παραδοσιακών χορών: Ζαχαρίας Κερτεπενέ και Μαρία Δημητρίου Ττοφαρή. Διεύθυνση χορωδίας: Δρ. Λουκία Λαζάρου. Χοροδιδασκαλία σχολής χορού: Έλενα Γεωργίου.

Για πληροφορίες και εγγραφές στον πολιτιστικό όμιλο ή στην ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ» στα τηλέφωνα: 99589435 και 99813303.