Ο Πολιτιστικός όμιλος «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ» επέστρεψε από φεστιβάλ όπου έλαβε μέρος στο Πρασόβ της Ρουμανίας από 22-29 Φρβρουαρίου 2016 με μεγάλη επιτυχία.   Ο Π.Ο. «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ» προσκλήθηκε και έλαβε μέρος από το συγκρότημα «PALATUL COPIΙLOR» όπου οργανώθηκαν παραστάσεις στην πόλη του Πρασόβ.

Η κεντρική εκδήλωση στην πόλη έγινε στο θέατρο του Δημαρχείου και η αίθουσα γέμισε ασφηκτικά. Εκτός από το Κυπριακό συγκρότημα παρουσιάστηκαν διάφορα συγκροτήματα από την Ρουμανία.

Στην 26μελή αποστολή της «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑΣ» συμμετείχαν και 5 Τουρκοκύπριοι χορευτές και μουσικοί από το συγκρότημα «TUFAD» όπου μαζί παρουσίασαν Κυπριακό παραδοσιακό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς, ατομικούς θεαματικούς χορούς και τραγούδια σε χορογραφίες και χοροδιδασκαλία Ζαχαρία Κερτεπενέ.

Το πρόγραμμα αντυπωσίασε όλους τους παρευρισκομένους οι οποίοι καταχειροκρότησαν το Κυπριακό συγκρότημα.

Στην κεντρική εκδήλωση μίλησε ο πρόεδρος του ομίλου Αντώνης Λαζάρου και μεταξύ άλλων τόνισε την σημασία της παρουσίας των Τουρκοκυπρίων και την κοινή παράδοση των δύο κοινοτήτων και την θέληση όλων των κατοίκων του νησιού για να επανενωθεί η Κύπρος και να αποχωρήσουν τα κατοχικά στρατεύματα.

Στο Πρασόβ η αποστολή επισκέφθηκε διάφορα αξιοθέατα της περιοχής, όπως και την πρωτεύουσα Βουκουρέστη και επέστρεψε πίσω με τις καλύτερες εντυπώσεις από την άριστη φιλοξενία και οργάνωση του φεστιβάλ.

????????????????????????????????????

 

????????????????????????????????????