Σεμινάριο σε φοιτητές της Λευκορωσσίας για τους Κυπριακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Όμιλο «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ»

Κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Κρατικού Αγροτικού Πανεπιστημίου Μινσκ της Λευκορωσσίας προς τον Πολιτιστικό Όμιλο «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ» πραγματοποιήθηκε σεμινάριο σε φοιτητές του Πανεπιστημίου με θέμα τους Κυπριακούς χορούς. ό τον Πρόεδρο Αντώνη Λαζάρου και τους χοροδιδασκάλους Ζαχαρία Κερτεπενέ και Μαρία Δημητρίου Ττοφαρή επισκέπτεται το Πανεπιστήμιο για να δώσει διάλεξη στους φοιτητές του πανεπιστημίου με θέμα τους παραδοσιακούς χορούς της Κύ

Το σεμινάριο έγινε από τριμελής αποστολή του Πολιτιστικού Ομίλου “ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ” αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Αντώνη Λαζάρου, ο οποίος έκανε και το σεμινάριο, και τους χοροδιδασκάλους Ζαχαρία Κερτεπενέ και Μαρία Δημητρίου Ττοφαρή οποίοι έκαναν πρακτική επίδειξη των Κυπριακών χορών.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν πέραν των 100 φοιτητών οι οποίοι επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την παράδοση της Κύπρου αλλά και για την Κύπρο γενικά.

Η αποστολή του Π.Ο. «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ» είχε συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Ιβάν Νικολάεβιτς και τον Αντιπρύτανη Βλαδημήρ Νικολάεβιτς.

Η αποστολή ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, και επισκέφθηκε διάφορα αξιοθέατα της χώρας.