Ο Πολιτιστικός όμιλος «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ» έλαβε μέρος με μεγάλη επιτυχία σε  φεστιβάλ στην πόλη Tulcea της Ρουμανίας από 7 μέχρι 14 Αυγούστου 2013 κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου της πόλης.

Η αποστολή του ομίλου ήταν 20 μελής και παρουσίασε χορούς και τραγούδια της Κύπρου, ατομικούς θεαματικούς χορούς και δημιουργίες του ομίλου βασισμένες στην παράδοση.  Ο όμιλος κατενθουσίασε το κοινό με τους χορούς του και την εξαίρετη μουσική του με επικεφαλής την Μαρία Ευθυμίου-Λαζάρου στο τραγούδι, τους θεαματικούς χορούς των ποτηριών και της τατσιάς και άλλους χορούς και τραγούδια.

Στο φεστιβάλ έλαβαν μέρος 12 χώρες από το εξωτερικό.   Συγκεκριμένα, η  Κύπρος, Ουκρανία, Σκόπια, Σλοβακία, Κροατία, Βουλγαρία, Αλγερία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη,  Γεωργία,  Αρμενία, Μολδαβία, Πολωνία  καθώς και 8 συγκροτήματα από όλες της περιοχές της Ρουμανίας.

Ο πολιτιστικός όμιλος «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ» ήταν το επίσημο προσκεκλημένο συγκρότημα από το εξωτερικό και δεν συμμετείχε στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ.  Του απονεμήθηκε όμως το βραβείο  «εξαιρετικών παραστάσεων»  λόγω των πραγματικά εξαιρετικών παραστάσεων που πραγματοποίησε.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης  από το Βουκουρέστι  πρόβαλαν το φεστιβάλ διότι είναι από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ που οργανώνονται στην Ρουμανία και ασχολήθηκαν ειδικά με το συγκρότημα από την Κύπρο με ειδικές προβολές και συνεντεύξεις.

Τα μέλη του ομίλου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν διάφορα αξιοθέατα της Ρουμανίας, την πόλη Κοστάνζα  και την πρωτεύουσα Βουκουρέστι και επέστρεψαν πίσω με τις καλύτερες εντυπώσεις.