Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία συμπόσιο λαογραφίας που οργάνωσε ο πολιτιστικός όμιλος  «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ» με θέμα: «σύγρονες χορογραφίες στον παραδοσιακό χορό: λάαθος ή σωστό.»

Το συμπόσιο έγινε στο οίκημα του ομίλου σττην Λάρνακα και σε αυτό έλαβαν μέρος πολλοί εκπρόσωποι  πολιτιστικών ομίλων και άνθρωποι που ασχολούνται με την παράδοση και τον πολιτισμό.

Χαιρετισμό στο συμπόσιο έκανε ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Αντρέας Λουρουτζιάτης ο οποίος ανέφερε ότι ο Π.Ο. «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ» άφησε την σφραγίδα του στην μελέτη της λαογραφίας, γλωσσολογίας και κοινωνιολογίας και μας κληροδότησε μια σειρά από σημαντικές εκδόσεις.   Ο όμλος είναι από τους παλαιότερους και πιο δραστήριους φορείς της πόλης μας, με ακατάπαυστη δραστηριότητα στην ανάδειξη και προβολή της λαϊκής μας κληρονομιάς, και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα συγκροτήματα χορών και μουσικής του τόπου μας.

Εισηγήσεις για το θέμα έκαναν  οι Αντώνης Λαζάρου, πρόεδρος και καλλιτεχνικός διευθυντής του Π.Ο. «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ» και Δρ. Άλκης Ράφτης Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Χορού (C.I.D.) της Ουνέσκο, ο οποίος προήδρευσε του συμποσίου.

Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση και το συμπόσιο κατέληξε σε σκέψεις και συμπεράσματα τα οποία θα καταγραφούν και θα εκδοθούν σε βιβλιάριο.

Στο τέλος παρουσιάστηκε καλλιτεχικό πρόγραμμα από τον Π.Ο. «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ».

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο ο Δρ. Άλκης Ράφτης είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Λάρνακας, επισκέφθηκε διάφορες σχολές χορού στην Κύπρο, είχε συναντήσεις και με διάφορους παράγοντες και επισκέφθηκε διάφορα αξιοθέτα της πόλης της Λάρνακας.