Ο Πολιτιστικός όμιλος Βασιλιτζιά αποφάσισε το 2015 την δημιουργία φωνητικών συνόλων (χορωδίας) για ενήλικες και παιδιά. Το ρεπερτόριο μουσικής των συνόλων είναι ευρύ (κλασσικό, κυπριακό, ποπ, ροκ και ελληνικό). Τα σύνολα επίσης στοχεύουν σε μια στενή συνεργασία με την Σχολή χορού του Ομίλου για την δημιουργία Musical, Show Choir και Musical Dance.
Μαέστρος των φωνητικών συνόλων είναι η Λουκία Λαζάρου.Μέχρι σήμερα και οι 2 χορωδίες παρουσιάστηκαν σε διάφορες εκδηλώσεις και έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Η συμμετοχές είναι ΔΩΡΕΑΝ. Για περισσότερες πλήροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Μαέστρο στο 99299096.
Λουκία Λαζάρου
Η Λουκία Λαζάρου είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Καρόλου στην Πράγα. Σπούδασε Μουσική Παιδαγωγική και τελείωσε με Άριστα το Μεταπτυχιακό της στην Διεύθυνση Χορωδίας, διευθύνοντας την χορωδία “Boni Pueri Young Men’s Ensemble”. Είναι υποψήφια διδάκτορας της μουσικής στο Πανεπιστήμιο του Durham στην Αγγλία. Άρχισε να παίζει βιολί απο την ηλικία των πέντε ετών και παί ζει επίσης πιάνο, κιθάρα και λαούτο. Ήταν μέλος της Συμφωνητικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου παίζοντας στο Τμήμα Πρώτων βιολιών για τέσσερα χρόνια. Για δεκαπέντε χρόνια είναι μέλος της Βασιλιτζιάς και ταξίδεψε σε πολλές χώρες, σε Διεθνή και ΕυρωπαΊκά Φεστιβάλ και Διαγωνισμούς.