Γιορτάστηκαν με εξαιρετική επιτυχία τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Πολιτιστικού Ομίλου «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ». Η μεγαλειώδης εκδήλωση έγινε στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας και ήταν υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα ο οποίος έκανε σύντομο χαιρετισμό στον οποίο εξήρε την ποιότητα και την προσφορά της ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑΣ στον τόπο και στην πόλη.

Χαιρετισμό έκανε και ο Πρόεδρος του Ομίλου Αντώνης Λαζάρου ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:   «Σε αυτή την ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, που γιορτάζουμε τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Π.Ο. ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ αισθανόμαστε την ανάγκη να υποκλιθούμε σε όλους αυτούς που πρόσφεραν και προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια, αφιλοκερδώς για την στήριξη και πρόοδο του ομίλου. Και αυτοί είναι πάρα πολλοί. Χοροδιδάσκαλοι, χορευτές, μουσικοί, τραγουδιστές, μέλη του Δ.Σ. ομίλου που πέρασαν διαχρονικά από αυτό, λαϊκοί ποιητές, κειμενογράφοι, σκηνοθέτες, μουσικοί εκτός ομίλου, σύζυγοι μελών, απλός κόσμος κ.α. πολλοί.

Προσφέρουν πολλές ώρες εθελοντικής δουλειάς στην σκηνή αλλά και αλλού που δεν φαίνεται.

Όλους αυτούς τους ευχαριστούμε θερμά και υποκλινόμαστε μπροστά τους. Χωρίς την δική τους βοήθεια δεν θα είχαμε τον όμιλο ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ που σήμερα γνωρίζουμε.

Αυτά τα 50 χρόνια του Ομίλου ήταν 50 χρόνια ανοδικής, ποιοτικής πορείας. Ήταν 50 χρόνια ποιότητας, δημιουργίας και προσφοράς.

Η ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ μεγάλωσε, προσφέρει ποιοτικό θέαμα και είναι ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα του τόπου, με μεγάλες επιτυχίες και στο εξωτερικό και εσωτερικό, τιμώντας την γενέτηρα του πόλη της Αμ/στου, αλλά και την πόλη που εδρεύει εδώ και 43 χρόνια την Λ/κα, αλλά και όλη την Κύπρο.

Ο Όμιλος στάθηκε σε όλες τις φουρτούνες που παρουσιάστηκαν. Ιδιαίτερα στην μεγάλη τραγωδία του λαού μας με το προδοτικό πραξικόπημα και τη Τούρκικη εισβολή όπου ο Όμιλος ξεριζώθηκε από τον τόπο του-την Αμμόχωστο- και τα μέλη του διασκορπίστηκαν σε όλη την Κύπρο.

Κοιτάζοντας πίσω νοιώθουμε δέος, περηφάνια και αίσθημα ευθύνης γι΄ αυτό που έγινε και γι’ αυτό που πρέπει να κάνουμε ακόμη. Και αυτό είναι να διατηρήσουμε και να ανεβάσουμε την ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ ακόμη πιο ψηλά.

Στο πρόγραμμα που παρουσιάστηκε έλαβαν μέρος τα διάφορα τμήματα του ομίλου όπως, ο κυρίως   όμιλος και το παιδικό παραδοσιακών χορών, το μουσικό τμήμα, η σχολή χορού, η παιδική χορωδία, το τουρκοκυπριακό συγκρότημα Τufad, συγκροτήματα από την Λευκορωσσία και Ρουμανία όπουμέσα από κείμενα και αφήγηση παρουσιάστηκε η πορεία του ομίλου αλλά και σημαντικές στιγμές της ιστορίας της Κύπρου.

Ποίημα απήγγειλε ο ποιητής Αντώνης Ν. Κατσαντώνης.
Μέγας χορηγός του ομίλου είναι η ζιβανία ΛΟΕΛ.