Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τιμητική εκδήλωση προς τιμή του λαϊκού ποιητή Βασίλη Χαπέσιη από τον Άγιο Αμβρόσιο Κερύνειας.

Την εκδήλωση οργάνωσαν από κοινού οι Πολιτιστικοί Όμιλοι «ΚΙΤΙΟΝ» και «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ» και έγινε στο οίκημα του Π.Ο. «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ» στην Λάρνακα.

Αναφορά για το έργο του ποιητή έκανε ο Δρ. Κώστα Κατσώνης, συγγραφέας-φιλόλογος ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς για το έργο του τιμώμενου και στα ποιήματα του τα οποία έκδοσε στην ποιητική συλλογή «Το χρέος». Ο δρ. Κατσώνης ανέφερε ακόμα: «Ο μακαριστός Βασίλης Χαπέσιης στα ποιήματα του έγραφε κυριαρχεί πάρα πολύ ο πόνος της προσφυγιάς και των αιτίων της προσφυγιάς. Μιλά για το χωριό του τον Άγιον Αμβρόσιο, το σπίτι του, για τον σκλαβωμένο πενταδάκτυλο, για την Κερύνεια, για την προσφυγιά, για τους δυνατούς και υποκριτές της γης, καταριέται και τιμάζει τους αίτιους, συγχωρά μα δεν ξεχνά λέει. Μιλά για το πραξικόπημα. Δεν διστάζει να κατονομάσει τους αίτιους, δεν διστάζει να τοποθετηθεί πολιτικά και να τοποθετήσει τον εαυτό του στην αριστερά.»

Χαιρετισμό στην εκδήλωσε έγινε από τον Αντώνη Λαζάρου εκ μέρους των δύο ομίλων που οργάνωσαν την εκδήλωση.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα απάγγειλαν ποιήματα του μέλη της οικογένειας του και το μουσικό τμήμα του Π.Ο. «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ» παρουσίασε παραδοσιακά και άλλα τραγούδια στην Κυπριακή διάλεκτο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του ΑΚΕΛ, της ΠΕΟ και ΕΔΟΝ, πολλοί λαϊκοί ποιητές, φίλοι και εκτιμητές του έγου του ποιητή αλλά και της παράδοσης.